Skip to content

Jobba med oss

Letar du efter ett självständigt arbete inom industrin i Kiruna, Svappavaara eller Narvik? Kom och jobba på vårt familjeföretag redan idag!

Vi har varit i ständig tillväxt sedan start och är alltid på jakt efter nya människor som vill jobba och utvecklas tillsammans med oss. Om du letar efter lediga jobb inom industrin kan det här vara en idealisk möjlighet för dig att använda dina färdigheter och kunskaper.


“Det är en härlig upplevelse att vara en del av ett växande litet företag som nu verkar på många olika platser. Från den vilda och karga skönheten i Svappavaara, hela vägen norrut till Narvik.”

David Ljugros, Besiktningsman, Vertech

Är du vår nästa kollega? 

Som anställd hos oss på Vertech kommer du att ha som huvuduppgift att underhålla och serva en rad bandtransportörer och transportband i Kiruna, Svappavaara och Narvik. Du kommer också att utföra en del mindre mekaniska arbeten i verkstad. Vi är ett tight team som jobbar nära varandra och du kommer ha ett stöttade team att samarbeta med varje dag.

Vad vi erbjuder dig

Vi tror att bra team bygger på frihet och ansvar. Här kommer du att välkomnas till en öppen arbetsplats där beslut kan fattas snabbt och utvecklingsmöjligheterna är många – samtidigt som du fortfarande har flexibiliteten att balansera familjeliv och jobb! Vi är stolta över att ha en platt organisationskultur där allas röst värdesätts. Kom och bli en del av vår varma gemenskap av kompetenta medarbetare med lång erfarenhet inom industrin och som gör vardagen enklare för våra kunder. Vi värnar om våra medarbetare och kompenserar därefter, vårat kompensationspaket innehåller:

– Friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

– Tjänstepension.

– Bonus när resultatet tillåter, vi har betalt ut bonus de fem senaste åren till alla medarbetarna.

– Bonus vid hjälp med rekrytering. Hjälper man till att få nya medarbetare till företaget betalas bonus ut.

Vilka egenskaper vi söker

Vi värdesätter den personliga kontakten med alla våra anställda och letar efter personer som är bra lagspelare. Vi eftersöker egenskaper som självgående, flexibel och driven. Framför allt vill vi ha kandidater som passar in på både teknisk och personlig nivå, eftersom vi lägger stor vikt vid att hitta de rätta personerna till vårt team. Naturligtvis är branscherfarenhet att föredra men inte nödvändigt, så låt inte det avskräcka dig från att söka om det är något som du inte har gjort tidigare. Vi tar ansvar för att lära upp och utbilda alla våra teammedlemmar.  

Skicka in din spontanansökan redan idag!

Vi är alltid intresserade att komma i kontakt med dig som har kompetens inom våra områden. Skicka gärna in en spontanansökan redan idag! Använd formuläret här på sidan och lämna din kontaktuppgifter. Vi återkommer till dig över email eller telefon för ett uppföljningssamtal. Urval och anställning sker löpande.

Möt kollegorna på Vertech

David Ljungros, Besiktningsman & Ledande Montör

Hur ser en dag ut i ditt arbete på Vertech?  

Arbetet som besiktningsman på Vertech har varierande dagar, från de höga höjderna 20 meter upp i luften till att utforska djupet på 1465 meter under jorden. Som besiktningman så ser jag över hela transportören, allt från bandet till rullar, trummor m.m. Jag ser till så att det inte uppstår några skador. Akuta skador åtgärdar vi på en gång, annars rapporterar jag in dessa till kunden, så de kan planera in ett underhållsstopp. Jag är ute på fält men ansvarar också för den digitala rapportering. Det är mycket att hålla reda på, vi har hundratals transportband.

Vertech är ett familjeföretag. Vad är fördelarna med att arbeta i ett sånt företag?  

Det är en härlig upplevelse att vara en del av ett växande litet företag som nu verkar på många olika platser. Från den vilda och karga skönheten i Svappavaara, hela vägen norrut till Narvik. Och det som gör det ännu bättre är hur snabbt besluten kan fattas, vilket gör att vi kan röra oss med smidighet när möjligheter uppstår. 

Hur har Vertech hjälpt dig att växa som anställd?  

Jag är stolt över att kunna meddela att min tjänst utvecklas hela tiden, och nu har jag förmånen att även hjälpa till med certifieringsfrågor. Jag jobbar med arbetsmiljöfrågor inom certifieringen, ser till att avvikelser, reklamationer och förbättringsförslag läggs in i systemet osv. Det är en viktig process som kommer hjälpa oss att bli bättre inom vårt sätt att arbeta.

Hur funkar balansen mellan fritid och jobb som anställd på Vertech? 

Arbetet i den här miljön kan ibland vara intensivt, men det har också sina fördelar – till exempel möjligheten att skräddarsy sitt arbetsschema och ta några dagar ledigt här och där. På så sätt kan jag tillbringa min fritid med att njuta av naturen i vår fridfulla stuga! 

Varför vill du arbeta på Vertech?  

För tio år sedan fick jag möjlighet att gå med i Vertech och göra en förändring i min karriärresa. Jag lämnade LKAB för att gå med i detta sammansvetsade familjeföretag, det öppnade många dörrar för mig – det har varit en fantastisk upplevelse med inspirerande medarbetare under alla dessa år! Det är ett välskött familjeföretag, ett härligt gäng, både tjejer och killar. 

Lena Degerbjök, Admin- & Ekonomiansvarig

Beskriv din roll på Vertech. 

Jag jobbar som ekonomi-/personalansvarig på Vertech och har varit anställd sedan starten 2002 och trivs väldigt bra i min roll.

Vad tycker du skiljer Vertech från andra företag i branschen? 

Ägarna är dagligen ute i verksamheten och jobbar nära medarbetarna vilket gör att det blir korta beslutsvägar. Det leder också till en familjär kontakt mellan ledarna och medarbetarna.

Beskriv kulturen på Vertech. 

Redan vid starten 2002 hade vi en tydlig ledstjärna – att vara på kundens sida. Den har funnits med oss sedan dess och formar allt vi gör, vilka vi är, hur vi jobbar och vårt sätt att tänka och vara.

Vi arbetar långsiktigt med ett helhetsperspektiv för att alltid stå på kundens sida, ständigt utveckla vår kompetens och vår bransch. Vi vill fortsätta att göra skillnad – för våra kunder, för vår bransch och för oss tillsammans som medarbetare.

Varför tror du att Vertech har varit så framgångsrikt under så många år? 

Vertech tar hand om sina medarbetare på ett bra sätt. Försöker se till att alla ska må bra både på och utanför arbetet. Vertech ger medarbetarna stort förtroende i att ansvara för sitt eget arbete.

Se våra lediga jobb ute just nu