Skip to content

Våra samarbeten

Vertech är stolta över vårt engagemang i det lokala samhället och föreningslivet i Kiruna. Genom våra samarbeten vill vi vara en pålitlig partner för föreningar och evenemang som bidrar till att forma hållbar framtid. Tillsammans kan vi göra Kiruna, Sverige och omvärlden till en ännu bättre plats att leva, verka och växa på.

Vad är samarbete för oss?

Vi tror på kraften i att stötta det lokala samhället och föreningslivet. För oss är det inte bara en självklarhet att stötta föreningar och evenemang, det är även en del av vår vision att skapa en meningsfull påverkan på Kiruna och de platser där vi är verksamma. 

Att stödja det lokala samhället är viktigt av flera skäl. För det första främjar det en starkare och mer sammanhållen gemenskap. Genom att stötta lokala föreningar och evenemang bidrar vi till att skapa mötesplatser och aktiviteter som engagerar invånarna. Detta leder till ökad social sammanhållning, gemenskap och trivsel för alla. 

Föreningslivet är också avgörande för att främja personlig utveckling och välmående. Genom att stötta föreningar ger vi människor möjligheten att utveckla sina intressen, talanger och färdigheter. Det kan vara allt från idrottsföreningar som främjar fysisk hälsa till kulturella eller sociala föreningar som stimulerar kreativitet och gemenskap. Genom att stödja dessa möjligheter bidrar vi till en rikare och mer givande livserfarenhet för människorna i våran omvärld. 

Vertech är stolta över vårt engagemang i det lokala samhället och föreningslivet i Kiruna. Genom våra samarbeten vill vi vara en pålitlig partner för föreningar och evenemang som bidrar till att forma hållbar framtid. Tillsammans kan vi göra Kiruna, Sverige och omvärlden till en ännu bättre plats att leva, verka och växa på. 

“För oss har det alltid varit en självklarhet att vara med och stötta och hjälpa till där vi kan. Att ge tillbaka till samhället på något sätt har alltid varit en prioritet för oss. Vi har valt att kalla det för ett samarbete för att det är just så vi ser på det. Vi verkar tillsammans för att just tillsammans göra samhället bättre. Oftast så kräver vi inte särskilt mycket mer tillbaka av våra partners än att dom är bra människor med en god vision och har ett mål att uppnå. Om vi kan vara med och hjälpa någon att nå sitt mål är ingen gladare än vi. Så har du hjärtat på rätt ställe och ett mål att uppfylla. Hör av dig till oss! Vi älskar att hjälpa bra människor och organisationer”

— Rasmus Rajala, Ägare, Vertech

Möt några av dem vi samarbetar med!

Låt oss introducera några av de fantastiska personerna och organisationerna som vi har förmånen att samarbeta med! Vertech samarbetar med en mängd organisationer och människor. Allt ifrån att motverka Rysslands anfallskrig i Ukraina, djurättsorganisationer och föreningar till individuella idrottare som delar vår vision på samarbeten.

Lisa Vinsa, Längdskidåkare

Den 28-åriga längdskidåkaren är uppvuxen i Kiruna och tävlade tidigare för Jukkasjärvi IF. Idag bor hon i Östersund och representerar Piteå Elit SK. Hon jagar drömmar om framtida mästerskapsmedaljer samtidigt som hon studerar för att ta en ekonomiexamen. Träning är hennes passion och hon brinner för att varje dag göra sitt yttersta för att utvecklas som skidåkare och se vart en helhjärtad skidsatsning kan ta henne. Med individuell SM-medalj och en 14:e plats totalt under Tour de Ski som främsta meriter, tror och hoppas hon att de finaste placeringarna och upplevelserna i skidspåret fortfarande väntar på henne!

“Vertech har varit en del av min skidsatsning de senaste 2 åren vilket betyder oerhört mycket för mig. Den hjälp som Vertech bidrar med skapar möjlgiheten för mig att leva min dröm och att varje dag kunna stäva efter utveckling i skidspåret. Tillsammans blir man starkare och de samarbete jag har tillsammans med Vertech gör mig oerhört tacksam, stolt och just det: STARK!”

Kiruna Ishockeyförening (KIF)

Kiruna IF (KIF), en ishockeyförening som rymmer både dam- och herrlag samt A- och B-juniorer. Tillsammans med Kiruna IF Ungdom erbjuder de även viktig ungdomsverksamhet med både pojk- och flicklag. Föreningen samarbetar nära med Kiruna City för att ge fler människor möjligheten att spela ishockey. Kiruna IF är för närvarande Kirunas största idrottsförening med cirka 350 spelare, 120 ledare, 60 funktionärer och 50 ideella personer som är engagerade i styrelse och olika grupper.

Som ordförande för Kiruna IF är Annika Thyni ansvarig för att leda föreningen, fatta strategiska beslut och representera föreningen i olika sammanhang.

“Våra partners är jätteviktiga och grunden till att vi kan fortsätta i den här omfattningen och på den här nivån. Exempelvis är resebudgeten för vårt Herrlag flera gånger högre jämfört med övriga hockeyettanlag som är tredje högsta ligan i Sverige för herrar. Tillsammans är därför ett ord som Kiruna IF arbetar med mycket, det kan kopplas ihop med vårt nätverkande lika mycket som att vi har starka grundvärderingar i vår verksamhet kring allas lika värde. Vi vill skapa mervärden genom att vi tillsammans gör saker, eller tillsammans låter våra ungdomar ha roligt, samtidigt som de tar hand om varandra i sina lag. Precis så vill vi arbeta med våra partners, behöver våra partners hjälp med kontakter, föreläsningar i dagliga grundvärderingar, ledarskap inom idrottens värld kopplat till ledarskap inom företagande så hjälper vi till med det. Vi har bestämt oss för att Kiruna IFs verksamhet skall skapa förutsättningar och vara en naturlig del i samhället förutom via det sportsliga. För att lyckas med det så måste vi göra det Tillsammans!”

Sebastian Asp, Motocross, Kiruna MK

Under de senaste fem åren har Vertech varit en viktig sponsor för mig. De har möjliggjort mitt deltagande i tävlingar runt om i Sverige och säkerställt att min motorcykel alltid är i toppskick inför varje tävling. Vertech har verkligen varit en pålitlig och dedikerad samarbetspartner. Jag ser fram emot att fortsätta vårt framgångsrika samarbete och uppnå ännu större mål tillsammans i framtiden.”

Dessa är bara några exempel på de fantastiska människor och organisationer som vi har förmånen att samarbeta med. Genom att stödja dem ser vi fram emot att vara en del av deras framgångar och bidra till en positiv samhällsutveckling. Tillsammans kan vi göra skillnad och skapa en blomstrande framtid för alla. 

Ansök om samarbete med Vertech här.

Är ni en organisation som främjar det lokala samhället? Eller är du en person som har stora idrottsdrömmar och behöver en stark samarbetspartner? Ansök om samarbete med oss idag. Tillsammans kan vi göra Kiruna till en ännu bättre plats att leva, verka och växa på.