Skip to content

Vertech AB förvärvas av Continentals ContiTech-division

  • Verksamheten kommer att integreras i Continentals affärsområde Indsutrial Solutions EMEA, en av de ledande specialisterna för transportband och off-highway-lösningar för industrin.
  • Kiruna blir därmed Continentals nordligaste verksamhetsort.

Stockholm, Sverige, 1 november 2023. Continental har förvärvat transportbands- och serviceföretaget Vertech AB i Kiruna. Vertech AB är en ledande serviceleverantör till transportörer i norra Sverige (Kiruna och Svappavaara) samt Norge (Narvik). I och med detta förvärv tar Continentals sektor ContiTech nästa steg till att bli en fullskalig leverantör av produkt- samt servicerelaterade lösningar till våra industriella kunder i norra Europa.

“Med en närvaro I Kiruna kommer vi inte bara att tydligt stärka vår lokala närvaro i Europas största gruvdistrikt utan vi kommer även kunna erbjuda våra industriella kunder i regionen produkt- och servicerelaterade lösningar på en ny nivå. Förvärvet är en milstolpe för att vi skall kunna medverka till den kommersiella och industriella exploateringen av sällsynta jordartsmetaller som finns i detta område”, säger Song Qi, chef för Continentals affärsområde Industrial Solutions EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika) inom ContiTech.

Han fortsätter: ”Basen för vår fortsatta framgång i denna region kommer vara de utmärkta prestationerna från våra medarbetare. Därför är jag väldigt stolt och glad att vi i Vertech AB får en professionell och motiverad personalstyrka som exakt vet vad kunderna behöver och förväntar sig i denna utmanande miljö och som har levererat högkvalitativa resultat i åratal.”

’’Efter att ha varit verksamma i över 20 år så känner vi som ägare att tillfället är rätt att låta någon annan ta över det vi har byggt upp tillsammans med våra medarbetare. Efter erbjudanden ifrån flera olika företag så känns det rätt att sälja företaget till Continental som varit vår största leverantör och samarbetspartner ifrån starten 2002. Vi är stolta över det vi har åstadkommit så här långt och ser med positiv anda på framtiden tillsammans med Continental”, säger Rasmus Rajala, ägare av Vertech. Rasmus kommer att bli kvar inom företaget med en liknande övergripande roll som tidigare medan Veikko Rajala, grundare och ägare, nu tar pension efter över 50 år inom gruvindustrin.

Slutförandet av förvärvet är villkorat av att de behöriga antitrustmyndigheternas godkännande. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Vertech AB, grundat 2002, är ett privatägt transportör- och serviceföretag i Kiruna, Sverige med en personalstyrka på ca 20 personer. Bolaget är certifierat enligt ISO 9001 och ISO14001. Vertech AB erbjuder kompletta service-, produkt- och komponentportfölj såsom transportband, bandskrapor, slitgummi och andra gummiprodukter.

Continentals industriella affärsområde i Europa strävar efter att till sina kunder leverera unika lösningar inom olika branscher såsom gruvindustri, jordbruk, fordonsindustri eller bygg & hem. Förutom den omfattande produktfloran är målet att motsvara specifika kunders behov och att erbjuda effektiva helhetslösningar på ett så hållbart sätt som möjligt – allt från design till produktion och installation för att motverka behovet av underhåll och reparationer.

Continental utvecklar banbrytande tekniker och tjänster för hållbar och uppkopplad mobilitet för människor och deras varor. Teknikföretaget, som grundades 1871, erbjuder säkra, effektiva, intelligenta och prisvärda lösningar för fordon, maskiner, trafik och transport. År 2021 omsatte Continental 33,8 miljarder euro och företaget sysselsätter för närvarande över 190 000 personer i 58 länder och marknader. Den 8 oktober 2021 firade företaget 150-årsjubileum.